Tuesday , April 23 2024

Neutral Lies – A Deceptive Calm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, BOREDOMproduct, betyg: 6]

Elektronisk musik från Frankrike förknippas oftast antingen med gigantiska enmansshower eller med electronica i framkant. Synthpop är det däremot lite sämre ställt med och därför är det alltid kul när det händer något på den fronten. Helt nyligen släppte duon Neutral Lies sin debutplatta A Deceptive Calm på det lilla bolaget BOREDOMproduct som kanske är fransk synthpops främsta förkämpe.

Neutral Lies sällar sig till de artister som inte backar för att härma ett klassiskt åttiotalssound där musiken är lite halvvisset mixad och det känns som att vissa ljud och slingor totaldominerar på bekostnad av andra. Även tempot är lågt, i moderna mått mätt. Samtidigt finns det en spänning i musiken som påminner om gamla John Foxx eller Rational Youth och som tilltalar mig. Det finns med andra ord gott om potential som jag tror kan blomma ut med tiden.

Bland höjdarna återfinns “Introspection” och “Commuters” med skön balanserad retrokänsla. Skivans tveklöst bästa spår är Le Fou d'Echec, och jag frågar mig åter varför fransmännen så sällan väljer att sjunga på franska när det så uppenbart gör musiken mer spännande. Bara en sådan liten detalj tror jag hade gynnat betyget.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …