Ou Est Le Swimming Pools sångare har begått självmord.

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Ou Est Le Swimming Pool sångaren Charles Haddon har begått självmord. Det var efter gruppens spelning på Pukkelpop-festivalen i Beligen som den blott 22-årige Charles sägs ha hoppat från en mast på festivalens artistparkering.

Ou Est Le Swimming Pool från Camden i England har varit ett av de mest lovande och uppskivna banden inom den elektroniska popmusiken de senaste åren. Gruppens debutalbum “Christ Died For Our Synths” var planerad att släppas i oktober. Så sent som för en månad sedan gjorde gruppen en fantastisk spelning på Arvikafestivalen.

Den Belgiske åklagaren Marc Rubens säger till media att polisen behandlar dödsfallet som självmord och att Haddons familj är informerad. I ett uttalande på bandets hemsida står det “Efter att ha spelat med sitt band Ou Est Le Swimming Pool, beslutade sångaren Charles Haddon att ta sitt eget liv. Våra tankar och sympatier går till hans familj och vänner.”

Det spekuleras nu i att självmordet kan ha att göra med en tidigare incident under gruppens festivalspelning. Keyboardisten Joel Hutchinson hoppade ut i publiken och landade tungt på en flicka som skadades och fördes bort i ambulans.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …