Saturday , February 24 2024

Waid – Fallen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Egen produktion, betyg: 3]

Waids nya tvåspårssingel lämnar mig fullkomligt oberörd. Den lugna “Fallen” har en snygg sologitarr, men för övrigt är låten bara… lugn. Lite hårdare tag blir det i “Mrs Pain”, men inte heller denna är en låt som jag kommer minnas när skivan tystnat. Örkelljungabandet gör sin grej proffsigt, de låter färdigbakade, skivan låter bra ljudmässigt, men såväl gruppens sound, sång och låtar känns bara anonyma och blodfattiga. Nu är jag inget Linkin Park-fan och den här emo-melodiösa hårdrockshybriden som Los Angeles-bandet, Waid och liknande grupper spelar brukar ytterst sällan attrahera mig. Men det är inte det stora problemet med Fallen-singeln. Problemet är snarare det faktum att jag har låtit dessa två spår gå på repeat en bra stund nu, och ändå slår de inte rot. Låtarna känns som utfyllnadsspår, inte hits som borrar sig in i medvetandet och stannar där. Skulle jag höra dessa melodier på radio eller någon rockklubb om en vecka skulle jag inte känna igen dem och inte kunna placera dem som Waid heller. Tyvärr grabbar, men så är fallet. Hoppas på starkare material nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …