Thursday , August 11 2022

Mother Mother – O My Heart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, KIDS / Warner, betyg: 4]

I den kanadensiska kvintetten Mother Mothers glad-indie verkar det som att alla idéer kan, bör och måste användas. Jag misstänker att de tillämpar en gruppdemokrati där allas åsikt är lika mycket värd, vilket alltid ser så sympatiskt ut på papperet, men så sällan fungerar i verkligheten, där grupper med en närmast diktatorisk ledare alltid når längst. Mother Mother har en stark känsla för popmelodier, och massor av skruvade infall, men det spretar för mycket. För att tänka i krasst marknadsmässiga banor behöver kanadensarna fokusera sina idéer och fundera på vad det är de försöker förmedla, och till vem.

Om Webbmaster

Kolla även

Northern Loner - The Paper City Conspiracy

Northern Loner – The Paper City Conspiracy

En hemlighetsfull orange folder anlände i brevlådan. Den påminde om ett uppdrag i en mystisk …