Kasban – Nåt som bankar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bonjour / Border, betyg: 6]

Den här Göteborgskvintetten har några saker på pluskontot: dom sjunger på svenska, dom spelar en slags trevlig mjukpop och spelar musik som skiljer sig lite mot annat man hör. Mespop på svenska är ju en ganska ovanlig genre, så här direkt kommer jag bara att tänka på [Ingenting]:s första skiva, Ulf Sturesson, Lasse Lindh och kanske Love Olsson. Kasban låter inte direkt som någon av dessa men kanske som en mix av namnen ovan.

En skillnad är att de nyss nämnda namnen, förutom Love Olsson, är stora personliga favoriter och Kasban har i mitt tycke en bit kvar till deras nivå.

På sin andra fullängdare levererar bandet känsliga sånger i gränslandet mellan visa och pop men jag har svårt att uppbåda den riktiga entusiasmen. Jag gillar det jag hör men varken texter eller låtar bränner till på allvar i mitt hjärta.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …