Rasmus Kellerman – The 24th

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Startracks / Bonnier Amigo, betyg: 9]

Klivet från Tiger Lous senaste platta till Rasmus Kellermans debut under eget namn, skulle kunna sammanfattas som enormt. Men riktigt så enkelt är det inte. Intensiteten, inlevelsen och ärligheten finns fortfarande kvar men har stöpts om till något avskalat, baserat på gitarr och sång, fyllt av ord förankrade i minnen och känslor. Det albumbetitlade förstaspåret “The 24th” blir en lyckofylld mjukstart av ett album som passerar hela känsloregistret via vemod och förhoppningar. “Five Years From Now” plockar upp lidelse och intensitet där Tiger Lous
“A Partial Print” slutade och “Now Hush” bygger vidare på taktfast dynamik. Trots att Kellerman arrangemangsmässigt har skalat av och subtraherat har han byggt vidare på omåttlig sinnesstämning och perfektion. The 24th är en oemotståndlig tonsatt bibel över alla känslor mellan dur och moll.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …