Page – Nu

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, Bonnier Amigo, betyg: 6]

Med avstamp i skivan Glad från 1995 gör kultförklarade Page comeback. Precis som väntat gör Nu samma jobb som sina föregångare. Det är snygga slingor och träffsäkra texter om livets vardag. Även om det textmässigt inte är lika barnsligt glatt som på åttio- och nittiotalen, är det ändå samma Page. Låtar som “Tätt inpå” och “Kom så andas vi” är smarta uppföljare till nittiotalets radiohits “Förlåt” och “Jag väntar”. Skivan känns väldigt jämn, men lyfter aldrig riktigt. I den avslutande, svensköversatta covern på Liquidos “Narcotic” lättar man ändå rejält. “Min drog” blir så mycket Page det kan bli, en given sommarlåt. Här får vi också höra Marina Schiptjenko ta ton för första gången i Page. Och visst kan Sveriges synthdrottning sjunga. Inte ett årtionde för tidigt!

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …