Wednesday , April 17 2024

The Amazing – Wait For A Light To Come

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fashionpolic / Bonnier Amigo, betyg: 7]

Christoffer Gunrup (ex-Granada), Reine Fiske (Dungen, Anna Järvinen, Träd Gräs och Stenar), Johan Holmegard (Dungen, Life on Earth!, The Works) och Fredrik Swahn (Anna Järvinen, Dreamboy) är tillsammans The Amazing och på Wait For A Light To Come gör herrarna svävande, skir och nästan poetisk psykedelia och folkpop. Det är ofta finstämt och försiktigt, som ett eko från Nick Drake med mjuka men svängiga rytmer. Perfekt, varm sommarmusik att njuta av under blommande lönnar och nere vid glittrande vattenytor. Men i tuffare “Defect” exploderar Reine Fiskes elgitarr och sliter sönder såväl tapeter som trumhinnor i en explosiv, psykedelisk solourladdning som låter både ful, vacker och trasigt missanpassad på en och samma gång. Moussa Fadera hjälper till att forma ljudet på trummor och congas och Gustav Ejstes (Dungen) flöjt förstärker känslan av tidigt 70-tal. Ändå känns inte The Amazing så retro som man skulle kunna luras att tro. Visst får man vibbar av ett softare Santana ibland och Pink Floyds tyngdlösa svävande på andra håll, men antingen är det The Amazings sound eller gruppens sätt att närma sig sin musik som gör upplevelsen tidlös istället för daterad. Synd bara att denna mini-cd inte innehåller mer än sex låtar. Jag hade gärna hört fler. Å andra sidan ger den här plattan en god anledning att blicka bakåt och även köpa gruppens självbetitlade debutalbum som kom förra året.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …