Thursday , July 25 2024

Duck and Cover – The Pasadena Recordings

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Heptown / Sound Pollution, betyg: 5]

Lundensiska Heptown Records fortsätter att förgrena sig inom retrogenrerna. Nu har turen kommit till danska Duck and Cover, som spelar western swing, snäll rockabilly och country and western med mycket steel guitar, så att man känner sig som förflyttad till någon lantlig dansbana i Mellanvästern när farfar var ung. Nog är Duck and Covers musikarkeologi väl genomförd, men den lär inte precis få dagens lindyhop-dansgolv att explodera. Deras musik passar bättre att lyssna på hemma på kammaren. Och för mig låter det tyvärr alldeles för snällt.

Men vid tredje spåret hajar jag till. Här blir det plötsligt suggestivt och intressant. Mycket riktigt visar sig låten vara en cover på Wanda Jacksons klassiska “Funnel of Love”. Även “Time Has Forgot”, skriven av Duck and Covers basist Paolo Molinari, har med sina mollharmonier i Chris Isaak-stil en nerv som saknas i mycket av det övriga materialet. Men tyvärr går det mesta av The Pasadena Recordings i en trygg lunk som, åtminstone för mig personligen, gränsar till tråkig. Kanske är det lite för ambitiöst att nästan enbart göra eget material. Jag skulle vilja höra gruppen lyfta fram fler bortglömda klassiker som “Funnel of Love”.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …