Sunday , December 3 2023

Danko Jones – Below The Belt

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad TasteRecords / Border, betyg: 8]

Sverigevännen och kanadicken Danko Jones är ungefär lika överraskande och nyskapande som AC/DC eller Motörhead. Man vet vad man får innan man lagt plattan i skivspelaren, och även om resultatet inte är överraskande eller omtumlande, så är det garanterat tillfredsställande. Såvida man gillar straight forward rock n roll förstås. Below The Belt är inget undantag från regeln. Högtalarna spottar ut elva låtar utan krusiduller och många av dem är som klippt och skurna för partyt. Ibland kan Danko Jones kännas lite trött, som om han producerar för löpande bandet, men när han gjort den här plattan har han hållit sig vaken hela tiden. Och inte bara vaken, utan också full av energi och skaparglädje. Det är fint tryck i spår som “Active volcanoes”, “Tonight is fine”, snabba “Magic snake” och “Had enough”. Bandet driver på bra, refrängerna har förmåga att sätta sig och texterna består av konventionell rocklyrik som man snabbt lär sig, men som knappast håller litterär klass. Behöver du en platta för förfesten, ett soundtrack till ölburksöppnandet eller den nattliga raggarbilsrundan på lördagskvällen så är det serverat och klart. Du kommer inte gå igång lika hårt på varenda låt, men du kommer inte heller bli besviken mellan pärlorna. Det är bara att ladda cd-spelaren, maxa volymen och gå loss. Danko Jones är en eldig energibomb igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …