Saturday , April 1 2023

Duran Duran – Seven and the Ragged Tiger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, EMI, betyg: 8]

På Seven and the Ragged Tiger (1983), som nu återutges på remastrad dubbel-cd, var Duran Durans väg mot världsherraväldet redan utstakad, lustjakten låg för ankare utanför Mustique och champagnen låg på kylning sedan länge. Motorn i musiken var Andy Taylors pådrivande rockgitarr och Simon Le Bons kryptiskt psykoanalyserande texter var mer ogenomträngliga än någonsin. Vad “lizard mixture” och “my head is full of chopstick” egentligen betydde debatteras fortfarande i ockulta, litterära sällskap från Birmingham till Bermuda. Bondtemat “A View to a Kill” kom inte förrän 1985, men på dramatiska spår som “Of Crime and Passion” och “Shadows on Your Side” gjorde gruppen redan 007-låtar. I något parallellt universum hette Bondfilmen 1983 Union of the Snake och handlade om kokainkartellen i Colombia. Egentligen är hela Seven and the Ragged Tiger ett enda långt Bondsoundtrack uppbyggt enligt principen “för mycket kan ändå aldrig bli nog”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Vogon Poetry - The Guide

Vogon Poetry – The Guide

Stor igenkänningsfaktor när Vogon Poetry nu är tillbaka med nytt material. Bandet har existerat sedan …