Biomekkanik – State Of Perfection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, SubSpace / Playground, betyg: 7]

Singeln från Biomekkanik är tagen från gruppens album med samma namn, State Of Perfection, och innehåller inte mindre än fem versioner av låten ifråga. Det är acoustic version (som visar att en bra låt är en bra låt, oavsett om den framförs på syntar eller gitarr), radio edit, the kick remix (som ger sköna La Düsseldorf-vibbar), titans remix och totalitarian club mix. Dessutom gör Biomekkanik gamla örhänget “What a Wonderful World” som pianobaserad avslutning. Ingen märkvärdig version av den om man jämför med många klassiska inspelningar, men en trevlig låt är det ju. Biomekkanik är Christer Hermodson – känd som Crull-E från S.P.O.C.K. och från Sista Mannen På Jorden -, som med fullängdaren uppnådde framgångar i bland annat Tyskland. Skivan låg på tyska alternativlistan DAC i tio veckor, vilket är max. Av dessa låg den på andra plats i åtta veckor vilket räckte för att den skulle få en tolfteplats på årsbästalistan förra året. Då före band som Depeche Mode, Placebo och Marilyn Manson. Inte illa pinkat. State Of Perfection är en riktigt bra låt och så mycket mer finns egentligen inte att säga om en singel som denna, men kolla upp skånska Biomekkanik om du gillar elektronisk popmusik. Det här är fina grejer.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …