Recoil/Alan Wilder till Göteborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Onsdagen den 28 april kommer Recoil till Synthklubben på Storan i Göteborg.

Recoil är ett projekt av Alan Wilder, medlem och drivande kraft i studioproduktionen i Depeche Mode mellan 1982 till 1995. Recoil har funnits sedan 1986 som sidoprojekt och nu äntligen ger sig Alan Wilder, tillsammans med sin högra hand sedan många år Paul Kendall, ut på turné för första gången. I Skandinavien blir det bara ett stopp.

Enligt arrangörerna blir det inte en konsert i vanlig mening eftersom Alan Wilder valt att ha en lång rad olika gästvokalister genom åren utan mer en musikalisk presentation av projektet. Turnén som stannar till i Göteborg den 28:e april sträcker sig över Europa, Sydamerika och Nordamerika sammanfaller med utgivningen av Selected, en samlingsskiva med Recoil som spänner över hela projektets livstid fram till nu. Alan Wilder hoppade av Depeche Mode 1995 och sedan dess ägnat sig åt Recoil och släppt en rad skivor. Han återförenades med Depeche Mode i Royal Albert Hall tidigare i vår för en låt, Somebody. Jag kan personligen försäkra er om att det var en minnesvärd upplevelse där hela hela publiken ömsom grät och vrålade ut sin lycka.

I dagsläget är inte förband spikat men tidigare under turnén har bland annat Daniel Miller, Gareth Jones, Nitzer Ebb och Architect agerat support.

Dörrarna öppnas: 20.00

Ålder: 18 år

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …