Project X – Needles And Control

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[ep, Memento Materia / Border, betyg: 5]

Någon större Joy Division-fan har jag aldrig varit. Men när Project X ger en stygg liten spruta av våldsamt elektroniskt liv in i den håglösa covern “She's Lost Control”, blir det faktiskt riktigt bra. Leaether Strip-remixen av samma cover är, även den, stilig och syrligt elektroniskt skön i soundet, men den lilla apatiska gitarr som tvångssmugits in på mikroskopiska ställen för att betona Joy Division, den kan jag leva utan.

Bland de övriga två låtarna på maxisingeln, “Needle” och “Is This What You Wanted”, tycker jag bäst om den sistnämnda. Med sin klassiska ebm-tyngd, skriksång och vassa tempo flyter den på enligt det förväntade receptet. Men tyvärr är det något som saknas för att jag skall känna ett automatiskt wow.

Text: Inga Karlsson

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …