Shout Out Louds – Work

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bud Fox /SONY, betyg: 6]

Shout Out Louds har varit en av våra hetaste musikexporter under de senaste åren, och jag har aldrig riktigt förstått varför. Jovisst, jag gillade också “Very loud” och “The comeback”. Ibland tangerade man The Strokes lite väl mycket på debuten och The Cure på uppföljaren, men “Tonight I have to leave it” var ändå en bra låt med bra driv. Men bandet som helhet kändes ganska tråkigt och intetsägande med sin standardindie. Och inte blir det roligare här på tredje plattan. Musiken är ofta repetitiv, nedtonad och monotont malande, vilket den visserligen haft drag av tidigare. Bandet ligger och pumpar på några få ackord och jag har svårt att höra hits. Det är halvskönt att lyssna på men det är inget som får mig att gå i spinn. Och tvärtom mot hur fallet brukar vara blir skivan tråkigare med flera lyssningar.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …