Wednesday , July 17 2024

Malte X – Dom säljer dej ändå

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, YWW, betyg: 7]

Malte X är tillbaka med två låtar: “Dom säljer dej ändå” och “Kamikaze volontär”. Energin, texterna och röjet är punk. Tyngden, gitarrsolona och drivet ligger närmare hårdrock. Det här bandet kan tveklöst gå hem i bägge läger i och med den utmärkta fullängdaren Försent, som kom 2007 och den här sprillans singeln, som förhoppningsvis är en försmak av ännu ett kommande album. Skivomslaget, föreställande en lättklädd tjejs arsle, känns dock rätt off. Ungefär som en metalplatta från 80-talet med The Rods. Skillnaden är bara att det blev ett jävla liv om den sortens konvolut 1984, medan ingen rör ett ögonbryn idag, då grövre bilder förekommer i vilken tidningsreklam som helst. Men det viktigaste är i alla fall musiken och texterna. Och på dessa punkter är Malte X lika oresonliga och pålitliga som att det blir fajt mellan white trash-gästerna i Jerry Springers tv-shower. De här låtarna är som att få pisk med en järnkätting i bakhuvudet, som en fyllefest med fullt ös och helvetes intensitet. Mycket bra jobbat killar, se till att få fram fullängdaren nu!

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …