David Fridlund – Some Day, Eventually, In The Future…

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fashionpolic / BAM, betyg: 5]

Jag har aldrig insett storheten med David & The Citizens, har inte hört David Fridlunds första soloskiva (Amaterasu från 2004) och känner mig väldigt kluven till Some Day, Eventually, In The Future… Det är inte så att albumet är dåligt, men jag får väldigt sällan någon kick av de blåsförsedda låtarna och framförandet. Av någon anledning känns detta ljummet och blekt, som en platta i mängden av det slag som man tämligen snabbt glömmer bort. Ändå är materialet rätt varierat och arrangemangen genomarbetade. Fans till Fridlund och hans gamla indiepopband blir säkert inte besvikna, men jag kommer inte ifrån mellanmjölkskänslan. Trots det ovan sagda finns här några låtar som höjer sig över mängden och som är väl värda att uppmärksamma lite extra. Ett exempel är “Me against you” som jag förmodar är tillägnad Fridlunds fru Sara och ett annat är stråkförsedda “Not as brave” som är en riktigt snygg och vacker poplåt. Det finns ytterligare några höjdpunkter, men också låtar som går mig närmast obemärkta förbi. Jag betvivlar absolut inte ärligheten och skapandeviljan när det gäller USA-inflyttade Fridlund, han känns väldigt äkta och seriös i det han gör, men det gör inte mig som lyssnare så mycket lyckligare. Musiken och texterna talar helt enkelt inte till mig tillräckligt ofta och det är bara vid enstaka tillfällen jag blir berörd på djupet. Lite synd må hända, men ibland fungerar helt enkelt inte kommunikationen och man kan inte göra mycket åt saken.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …