Wednesday , July 24 2024

Tapefly – The Lifting Of The Veil

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cauldron Soundwerx, betyg: 7]

Göteborgsduon Tapefly består av producenten Johan Forsman (vars studio gästats av Broder Daniel, Caesars, Håkan Hellström, Weeping Willows och The Soundtrack Of Our Lives genom åren) och sångerskan Christina Löwenström (som med sin bakgrund i modeindustrin format imagen åt svenska artister och sportstjärnor). Tillsammans skapar paret riktigt skön, glittrande och melodiös pop på The Lifting Of The Veil. Gruppens mjuka, drömska harmonier och varma sound är som plåster och bomull för en sargad själ eller ett bakfullt huvud vilken söndagsmorgon som helst. Själva säger duon att albumet är inspirerat av romanticism och renässansen, samt att “världshistorien nu går in i ett nytt kapitel”. Det låter må hända högtravande och pretentiöst, som något en progmusiker a´ la Rick Wakeman eller Keith Emerson kunde ha sagt på 70-talet, men musiken Tapefly spelar är raka motsatsen till alla former av prog. Jag tänker snarare på en korsning av Maps och Beach Boys i de sistnämndas mest lugna, harmoniska stunder när jag hör den här plattan. Det som framförs har sin grund i klassisk popmusik, men här är den förklädd i en modern skrud av ljud. Det Tapefly gör är helt enkelt lättlyssnade, snyggt arrangerade små poppärlor som samsas med några mindre intressanta spår. The Lifting Of The Veil är en utmärkt platta att sätta på repeat och låta agera sjukgymnast för hjärncellerna som finns kvar efter lördagsnattens party.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …