Tuesday , April 16 2024

Treat – Coup De Grace

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Universal, betyg: 5]

Under 80-talets era av bombastiskt sprayade jättefrisyrer och spandex stod det mycket mellan Europe och Treat: vilket av de två snäll-hårdrocksbanden var egentligen bäst? Historien har väl besvarat den frågan många gånger om, och dessutom helt rättvist. Personligen var jag inget större fan till något av banden, men Europe stod för en högre låtkvalitet, vilket bara var att konstatera. Jag hängde mycket på samma klubbar som dessa och andra hårdrockgruppers medlemmar, inte minst på Cool Cat som var Stockholms hårdrockselits dåvarande andra vardagsrum, och musiken där lät rätt ofta som Coup De Grace gör idag. Skivan ändrar således inte min inställning till Treat och deras melodiska metal nämnvärt. De har fortfarande för snälla, tillrättalagda och pudelaktigt förutsägbara refränger och gitarriff för att ge mig någon rejäl kick. Men killarna ska definitivt ha en eloge för att de skiter i dagens trender och faktiskt håller sig kvar vid den musik de alltid pysslat med under namnet Treat. De ska ha ytterligare en eloge för sin proffsighet – plattan låter mycket bra – och faktiskt: många spår på den här cd:n är bättre än något jag minns dem ha gjort tidigare. Så ni som gillar det här stuket ska absolut investera i Coup De Grace. Ni blir inte besvikna. Själv gillar jag stråkförsedda “Skies of Mongolia” som sticker ut lite extra, men som sagt: Treats musik är generellt inte min bag. Vore den det skulle betyget sticka upp avsevärt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …