Thursday , February 29 2024

Vision Talk – Elevation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Space Sound Records, betyg: 7]

Det hinner inte ens gå tio sekunder på inledande “Confession” innan jag får en retroflashback och minns alla tolvor med italodisco som präglade en stor del av min skivsamling i mitten av åttiotalet. Men när Richard Flow så gör entré på sång bryts associationerna. Richard påminner faktiskt en hel del om Alexander Hofman (S.P.O.C.K) i sin sångstil och det blir snabbt tydligt att Vision Talk må hysa stor kärlek till vintagesynth men något retroband är dom inte ute efter att bli. Vision Talk är snarare att betrakta som senaste tillskottet av klassisk synthpop, en stil som idag har alltför få utövare. Detta hindrar dock inte kvartetten från att ibland rätt skamlöst flirta med artister som Ken Laszlo, Baltimora och Kano i spår som “Wave My Last Goodbye” och “Sirius B”, dock utan att trilla i fällan att kopiera. Liksom på förra albumet sticker Vision Talk ut hakan och sjunger ett par av låtarna på svenska. Det är märkligt vad man är ovan att höra modersmålet i popsammanhang nuförtiden. Jag tycker bandet skall ha en eloge för att våga göra något som är lika provocerande som självklart – mer sådant, tack! Sammantaget tycker jag att Vision Talk tagit ett kliv framåt sedan debuten “Dirty Italo Disco” och på allvar börjat mejsla på en egen stil. Det är fortfarande en liten bit kvar innan man är helt i mål men den inslagna vägen är den rätta.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …