Wednesday , July 17 2024

Sambassadeur – European

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador / Border, betyg: 8]

Mellan sin första skiva “Sambassadeur” (2004) och uppföljaren “Migration” (2007) gick Göteborgsbandet Sambassadeur från blek, spinkig überindie till pampig orkesterpop med stråkar. Visserligen med melodisinnet och popkänslan intakt men ändå på många sätt ett nytt band, mer självsäkert, elegantare, grandiosare och på många sätt bättre även om indietalibanerna bland fansen säkert har sina invändningar.

Tredje plattan “European” tar vid där den förra tog slut. Ljudmässigt rör man sig i samma trakter. Fantastiska popmelodier, smekande sång och ofta storslagna arrangemang. Man kan inte göra annat än att älska det. Musiken är så fjäderlätt, så mjuk men ändå så distinkt och självklar. Bedårande.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …