Monday , October 2 2023

Get Well Soon – Vexations

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, City Slang / Bonnier Amigo, betyg: 5]

Konstantin Gropper har ett bibliotek, och han är inte rädd för att använda det. Låttitlar som “Seneca’s Silence”, “A Voice in the Louvre” och “Werner Herzog Gets Shot” antyder att vi inte har att göra med sleazerock från Los Angeles eller ett gäng skabbiga scallies från Liverpools undersida. I den tyske sångaren och låtskrivarens projekt Get Well Soon förenas gotiska stråkar och körer i Danny Elfman-stil med den typ av indiepop som brukar framställas av grupper med alldeles för många medlemmar. Musikaliskt ligger albumet Vexations nära The Irrepressibles, men stämningslägena är varandras motpoler. Där Jamie McDermott är halvt eller helt hysterisk, är Gropper sansad och torr, närmast oengagerad. Mer hjärna än hjärta.

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …