Tuesday , April 23 2024

Boy Omega – The Ghost That Broke In Half

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Riptide / Border, betyg: 5]

Boy Omega, vad kan det vara för nåt? Det engelska releasebladet lägger jag undan för att inte bilda mig en förutfattad mening. Jag startar skivan och ut strömmar melankolisk, dyster, långsam depp-pop.

Snyggt, stämningsfullt men möjligen aningens intetsägande. Jag har fått många såna här skivor av djupsinniga amerikanska band genom åren och här kommer en till. Trodde jag. Men detta är inget anglosaxist band, det är inte ens ett band utan ett enmansprojekt. Och ursprunget är varken brittiskt eller amerikanskt, istället kommer artisten från Göteborg och heter Martin Gustafsson.

Det visar sig även att detta är det femte albumet och att han tydligen är lite på g utomlands. Där ser man vad lite man vet.

Både Tgr Lou och Firefox AK gästar och Boy Omega rör sig lite i deras trakter. Lägg till lite referenser till band som Logh och Last Days of April och ni är på rätt väg. Och precis som nämnda artister ofta kan bli lite tråkiga i sin ljudbild och sin likformighet stämmer det även på Boy Omega.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …