Rigas – Let´s Get Gone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Flora & Fauna / Border, betyg: 6]

Ibland är den här plattan lika kul och småknasig som den i andra fall kan vara trist och förutsägbar. Ibland är den popigt vacker och andra gånger mest funktionell som tapet. Allting hänger på låtarna. Rigas tredje fullängdare är således en ojämn syntplatta som knappast kommer att gå till historien, men som med låtar som “Love over gold”, uppspelta lyckopillret “Dead wrong”, Beatles-aktiga “Simple” och starkaste numret “Ghosts” (där Anna Maria Espinosa gästsjunger) gör den klart lyssningsvärd. 80-talet är hela tiden närvarande i trummaskinerna, ljudbilden och den lättsinniga, avspända enkelheten. Så Let´s Get Gone känns klart retro för mig som upplevde decenniets musik- och klubbliv live. Detta bör inte ses som något negativt. Mycket bra och spännande musik gjordes på syntar på den tiden. Men för yngre lyssnare kan nog Rigas musik kännas aningen fräschare än vad den gör för mig. Nu är inte Let´s Get Gone en renodlat elektronisk platta. Här förekommer både gitarr, trumpet och piano på sina ställen, men det är definitivt det elektroniska som dominerar. Här förekommer också Jenny Wilson, Stefan Storm från The Sound Of Arrows och Pelle Lindroth från Parken. Henrik von Euler som är Rigas, sjunger genomgående bra, och gillar man melodiös syntpop av det slag som är mer pop än experiment bör det vara omöjligt att inte finna några pärlor här.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …