The Irrepressibles – Mirror Mirror

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Major / Coop / BAM, betyg: 5]

På omslaget till Mirror Mirror ser The Irrepressibles sångare Jamie McDermott ut som en korsning mellan Dorian Gray i rökrock och Frank N. Furter i The Rocky Horror Picture Show. Fast hårdare spacklad. När jag sedan lägger på skivan och första låten börjar med raderna “My friend Jo was a crazy bitch / Wore her heart on her sleeve, with an ounce of kitsch”, framförda med Antony Hegarty-vibrato, vet jag att jag har fyrtiofem ganska mastiga minuter framför mig. Men gruppens teatraliska sminkpop bygger på starka orkesterarrangemang, som med viss möda orkar bära upp McDermotts melodramatiska utspel när han kryssar mellan oktaverna med fladdrande gomsegel. En skiva att avnjuta i små doser.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …