Gluecifer – B-sides And Rarities 1994 – 2005

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, PID / Border, betyg: 7]

Actionrockande norrmännen och Hellacopterskompisarna Gluecifer har samlat ihop sjutton b-sideslåtar, spår som bara getts ut på vinyl tidigare och diverse andra rariteter från sin karriär. Det är bara att ta av brillorna och få smockan i ansiktet. Gruppen existerade i elva år, de hann ge ut fem studioalbum och lira live mer än 800 gånger innan det till slut var dags att plocka ner flaggan. Sista låten de spelade in, “Desolate city”, inleder albumet som sedan avslutas med lättsinniga rock n rollen i “Snyltegjesten” där sången för ovanlighets skull är på norska. Däremellan framförs låtar som “You keep me up all night”, “Ape and essence” och “Speedfoot” bland andra. Det här är en fin samling, givetvis nödvändig för de inbitna Glueciferfansen, men också högst tilltalande för garage-, punk- och hårdrocksälskande människor i största allmänhet. Plattan står nämligen bra på egna ben, så även om du inte har en enda Glueciferskiva i samlingen finns det all anledning att ta in den här energiska käftsmällen. Bandet visar prov på orgelförsedd, melodisk garagepop i Cheap Trick-covern “Surrender” och de smiskar stjärt ordentligt i “Rock n roll” och “Thunder and lightning”. Bandet piskar också upp ett satans larm i låtar som “Shitty city” och “Mano a mano”. B-sides And Rarities 1994 – 2005 finns utgiven både som cd och vinyl. Oavsett vilket media du väljer är det bara att åka med. Partyt är i bägge fallen räddat.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …