Thursday , July 18 2024

Ola Joyce – Is Window Shopping

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Universal, betyg: 8]

I vår släpper Ola Joyce fullängdaren Happily Suppressed och turnerar med Tomas Andersson Wij. Innan dess kan närmare bekantskap stiftas med artisten via ep:n Is Window Shopping och dess fem låtar. Vill man efter det gå på djupet kan man söka reda på debutalbumet 26 År, Älska Mig som släpptes 2007 under namnet Ola Sahlén. Artisten i fråga har tidigare bott i Wroclaw, Dubai, Uppsala, Bjärka-Säby, Thessaloniki i Grekland och är nu mer hemmastadd vid Telefonplan i Stockholm. Han har levt i kloster i två år som en annan Leonard Cohen, agerat barpianist, jobbat på ostfabrik utanför Amsterdam, spelat på gatorna och pilgrimsvandrat på Kreta. Ola Joyce har således hunnit med en imponerande massa saker sedan han föddes 1980 och växte upp i Örebro. Dessutom har hans fönstershoppande övertygat mig allt mer, ju längre tid jag lyssnat på den. Titelspåret “Window shopping” är lite av 80-talets disco-Bowie, “Say hello to Russia” med sina snygga stråkar fångar uppmärksamheten omedelbart och refrängen är klockren, pianoballaden “Charlee” vinner i längden, medan “Ghost train closing in” ökar tempot och “Woman on island” drar ner det på balladnivå igen. Allt som allt är detta rätt tidlös kvalitetspop som lika gärna kan härledas till 70-tal som nutid. Det är inte illa, och blir fullängdaren lika bra kan det bli en rejäl höjdare.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …