Malachai – Ugly Side of Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Double Six / Domino, betyg: 7]

Med Ugly Side of Love landar Bristolduon Malachai någonstans i den Bermudatriangel man skulle kunna rita upp mellan ett gäng amerikanska stonerrockare på studiebesök i sitarfabriken i Bombay, en stökig spaghettivästerninspelning i Mexiko och en grupp understimulerade överklassyngel till progrockare som tar paus med lite te och opium i replokalen någonstans i Oxford. Året blir förstås 1970. Med breakbeats, samplingar och gitarrer skapar Geoff Barrows kompisar Gee Ealey och Scott Hendy en lagom febrig triphop-vision av hur psykedelisk rock skulle kunna låta. Problemet är att de mer eller mindre löst sammanfogade elementen ibland glider isär så att illusionen bryts. På samma sätt som när känslan av verklighet i en film eller bok rubbas, blir man påmind om att allt är påhittat och egentligen bara yta. Men sedan inser man att det kvittar.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …