Ninjaspark – Discot i vårt hjärta

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Electric Fantastic Sound, betyg: 8]

Så var det ju det här med dataspelsmusik igen då. Hur mycket orkar man med? Med Ninjaspark i hörlurarna inser jag att man orkar med en hel del faktiskt. Nu var det förvisso ett tag sedan jag lyssnade på ny bitpop och kanske har jag ett uppdämt behov, för jag fastnar direkt för många av spåren såsom vackra “Du Är Discot I Mitt Hjärta” och vinylknastrande “Rullskridskodisco”. Men det kan också vara så att Ninjaspark mycket skickligt kombinerar Slagsmålsklubbens jävlaranamma, Goto 80’s sköna och ibland brutala spelsound och Detektivbyråns känsla för melodi och stämning. I mångt och mycket lyckas Ninjaspark hämta det bästa ur sin egna och angränsande genres och skapa något eget och rackarns bra. Extra plus till “Rör Inte Vår Kompis (Arcade Life Remix)” och “Riktiga Robotar Dör Inte” där musiken förvandlas till högoktanig analogdisco värdig vilket välutrustat dansgolv som helst. Med Discot I Vårt Hjärta avslöjar Ninjaspark att det finns hopp om musikalisk vitalitet där ute i det annars så insnöade Sverige.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …