Dexter Jones´ Circus Orchestra – If Light Can´t Save Us, I Know Darkness Will

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama / Sound Pollution, betyg: 7]

Dexter Jones cirkusorkester mår sakna det lilla extra som får bandet att stå ut från mängden, men oj vilka starka låtar killarna har fått ihop till If Light Can´t Save Us, I Know Darkness Will. Jag tänker främst på höjdpunkter som “I´m a dog but you´re a hound” med sina läckra gitarrer och schyssta refräng, riffiga “Little man” med tvillinggitarrer och fin, följsam sång, samt “Free enterprise”, men också på skapelser som “Left to life abide” och “Sad world”. Bandet har tagit ett seriöst kliv framåt sedan 2007-utgåvan Side By Side – som i sig var en trevlig platta – och låter nu renare, klarare, tajtare, tuffare och på alla sätt mognare. Kvartetten har blivit kvintett, produktionen är utmärkt, sången imponerar och musikaliskt låter det finemang. Visst, här finns några spår som jag inte faller för också, men genomgående är detta en ytterst njutbar cd. Kalla det retro om ni vill, men Dexter Jones´ Circus Orchestra har uppgraderat 70-talsinfluenserna och låter både moderna och antika på samma gång. Det här albumet bör således tilltala dem utan musikaliska preferenser 40 år tillbaka i tiden, likväl som att dra gamla rockrävar till sig. Plattan ramlade ner mitt i svinkalla vintern, men den ger mig en stark sommarkänsla och kommer med stor sannolikhet ljuda i bilen i juni då det är dags att inleda festivalsommaren på allvar. Förhoppningsvis dyker Jones´ Circus Orchestra upp på någon av dessa scener då.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …