De/Vision tillbaka med nytt album

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

De/Vision tillbaka med nytt album
Tyska De/Vision släpper nu nya albumet “Popgefahr”. Skivan fullkomligt svämmar över av det som alltid varit De/Visions trademark – slagkraftiga catchiga melodier och harmonier, futuristiskt rattande i studion med en lekfull blandning av hitkänsla och elektronisk virtousitet som resultat. Första singeln “Rage/Time To Be Alive” har toppat den tyska alternativtopplistan DAC tre veckor i rad.

De/Vision startade sin karriär i slutet av 80-talet och släppte efter ett par demos singeln “Your Hands On My Skin” (1990) på eget bolag, och fick genast en stor klubbhit. Debutalbumet “World Without End” (1994) lovordades i pressen världen över och var för många inbitna Depeche Mode-fans med synthpreferenser en tröst i mörkret efter att Depeche plockat upp gitarrerna på allvar 1993. “World Without End” kallades av många för tyskarnas svar på Depeche Mode’s monsteralbum “Violator”, och det med rätta.

Sedan dess har De/Vision släppt inte mindre än tio album och 22 singlar, varav de flesta klättrat högt DAC-listan. Inför detta album nummer elva kände Steffen Keth och Thomas Adam, de enda kvarvarande medlemmarna sedan starten, att de ville få full kontroll över utgivning från början till slut, och startade därför upp egna skivbolaget Popgefahr Records. De/Vision har genom åren utvecklat och förfinat sitt sound, och på Popgefahr märks det att de njutit av varje sekund av skapandet. Albumet är fyllt till bredden av härliga poplåtar med elektroniken i förgrunden.

De/Vision har genom åren turnerat flitigt och har blivit ett stort namn i livesammanhang. Även med Popgefahr ger sig bandet ut på en stor Europaturné där Göteborg gästas den 3 april på Musikens Hus.

Lyssna på nya albumet: Popgefahr www.myspace.com/devisionmusic

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …