Korea Campfire – Korea Campfire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rhythm Ace Recordings, betyg: 6]

Det börjar riktigt svagt med “Uphill” för att ta sig något med “Cotton balls”, men därefter börjar det hända grejer i Korea Campfires bisarra och repetitiva Velvet Underground-värld. För nog låter det som att gruppen har överdoserat kraftigt på Lou Reeds gamla band alltid. Över huvud taget låter den här självbetitlade plattan som att inspirationen kommit från gamla 70- och 80-talshjältar, och inte mig emot. Det skramlar, pulserar rytmiskt och skitigt, skevt och punkigt charmigt. Till och med de sämre spåren är lyssningsvärda på grund av de underhållande och udda texterna, men i de fall där helheten fungerar blir det riktigt tufft. Spår som “I´m a stooge”, “Here is the night” med en schysst sångmelodi, piano och en gammal rytmbox i kompet, repetitiva “I´m the only child” som påminner extremt mycket om Velvet, “You owe me” med sin synt och Hawkwind-driv, samt röj-rock n rollen i “Favourite ghost” tillhör tveklöst cd:ns coolaste och mest minnesvärda spår. Jag kommer på mig själv med att sitta och gunga i takt till de simpla rytmerna. Korea Campfire är naturligtvis ingenting för den som vill ha sin musik bombastisk, avancerad, inställsam eller tillrättalagd. Plattan låter nästan som att den spelats in under en enda natt. Inte så att den låter illa, men det finns en skön slarvighet över hela skapelsen. Hade bandet bara uteslutit en del utfyllnadsmaterial och ersatt det med lika starka låtar som de ovan nämnda hade betyget blivit klart högre.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …