Tuesday , December 5 2023

Velvet Acid Christ – The Art Of Breaking Apart

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 4]

Om du är sugen på misär och elände, ondska och en rejäl portion mörker kan du jubla över nya albumet med Velvet Acid Christ. Texterna lämnar ingen övrig misär att önska, däremot är jag inte lika nöjd med den musikaliska insatsen. De märkliga, och nästan plågsamma, techno/transexperimenten faller mig inte alls i smaken. Därutöver har musiken, med få undantag, en betydligt mycket mer akustisk karaktär än vad jag är van vid. Med gitarr i förgrunden drar intrycken åt det gotiska hållet, lite i stil med Clan Of Xymox, vilket i och för sig ofta helt hyfsat, men inte alls vad jag önskat mig. Bästa spåret, “Caustic Disco”, står dock ganska ensamt och The Art Of Breaking Apart blir nog en skiva som snabbt kommer att förflytta sig till de bakre regionerna i skivsamlingen.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …