Wednesday , February 21 2024

Small Flowers Crack Concrete – Hide And Seek

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, First Take Recordings / Border, betyg: 6]

Erika Rosén och Henrik Hoffer i Small Flowers Crack Concrete är tillbaka med ett nytt album och ny trummis – Fredrik Nyström – sedan de släppte Build Me A Brand New Sky för ett par år sedan. De har också engagerat några gästartister, nämligen Titiyo, Magnus Sveningsson från The Cardigans och Miranda Gjerstad. På Hide And Seek fortsätter gruppen att utforska Sonic Youth-territorium genom att blanda hårt med mjukt, fult med vackert och experimentellt med mer ordinära tongångar. Det hela är lite murrigt och svårtillgängligt ibland, men här finns också spröda melodier som växer upp likt rosor i snön, gitarrer vars ackord misshandlas tills det tjuter om dem och låtar som är lätta att älska och drömma sig bort till. Man får hela tiden känslan av att materialet skrivits och framförs med stor äkthet, mycket passion och värme, samtidigt som produktionen låter anspråkslöst hemmagjord, vilket passar Small Flowers Crack Concretes lätt anarkistiska indiepop. Skulle jag välja några smakprov ur buketten blir det främst “I caught a butterfly” som är första spår på skivan, hårdröjigt inledda “Feel a presence”, mjukt svängiga och repetitiva “Hide and seek” med sina känslomässiga explosioner, utmärkta “Ocean” och läckra “Juliette is out of tune” som avslutar utgåvan. Dessa spår exponerar något av gruppens bredd och tillhör dessutom de bättre, enligt min mening. En bra andra platta. Kan den tredje bli bandets svenska genombrott?

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …