Wednesday , July 24 2024

André Wall – Barcelona Diaries

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Little One Creations / Dead Frog, betyg: 4]

Efter ett par års boende i Barcelona har den för mig, helt okände André Wall, kommit tillbaks till Sverige. I bagaget har han burit de låtar som blivit till Barcelona Diaries, en cd bestående av elva melodiska, rätt lugna sånger med engelska texter, vars innehåll – åtminstone delvis – påverkats av åren och händelserna utomlands. Lusläser man den tämligen intetsägande lyriken så handlar merparten om lycklig och olycklig kärlek och skulle kunna vara författad var som helst på jorden egentligen. Visst förekommer det några strofer om Spanien ibland, men inte i större utsträckning än att Wall kunde ha plitat ihop det under vilken chartersemester som helst. Förutom att själv sjunga sina alster lirar André Wall gitarr, piano och lite bas. Det hela låter tämligen snällt, trevligt, oförargligt och proffsigt. Mats Nyman som tidigare producerat artister som Måns Zelmerlöw, Pandora och Lutricia McNeal står för den behagliga ljudbilden. André Walls popmusik visar ibland spår av folkmusik och är på sina håll lite countrybetonad. Det sistnämnda är tydligast på “American girl” som också är albumets bästa och mest minnesvärda spår. Generellt sett har jag svårt att se vitsen med Barcelona Diaries. Skivan framstår som rätt slätstruken och allmänt hållen. Det finns inget bett i den eller något som griper tag. Men en debut är en debut och förhoppningsvis vågar Wall mer till nästa platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …