Seth Troxler – Boogybytes vol. 05

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[album, Bpitch Control, betyg: 7]

För femte remixade skivan, “Boogybytes vol. 05”, släppt från Berlinbaserade bolaget BPitch Control står Seth Troxler i fronten. 2002 började Seth sin DJ-karriär i amerikanska Detroit, men framgången tog honom till klubbar runtom hela världen och började även spela på några av Berlins hetaste uteställen. För det är där – på Berlins klubbscen – Seths mixade låtar skapade av bland annat artister som Baeka, Luciano och svenska Fever Ray, kan tänkas höra hemma. Soundet är avskalat och minimalistiskt och hänger ihop som en musikalisk kedja genom albumet. Spåren mixas snyggt in i varandra och ger en känsla av ett kronologiskt händelseflöde. Stundtals blir det aningen monotont, men då och då dyker spännande inslag upp som trumpetstycken. Spåren härleder tankarna till ändlösa nätter och svettiga dansgolv. Det här albumet skulle kunna bli var cool DJ’s räddare i nöden.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …