Alexander Durefelt – Hearts On Repair

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Loma / Plu, betyg: 6]

Romantiken och vemodet flödar i Alexander Durefelts steelförsedda countryrock. Någonstans mitt emellan Neil Young, Steve Earle, Roy Orbison, John Cougar Mellencamp, ändlösa motorvägar i natten och tänkta dimmiga landsvägar i USA växer relationsdramerna fram och formas. Ibland är det väldigt vackert och tilltalande, andra gånger lätt ointressant och anonymt, men man får känslan av att sångaren har hjärtat med sig hela tiden och det är en viktig ingrediens. Av någon anledning görs det väldigt mycket americana i Sverige, och få av banden lämnar några betydande spår, men Tranås-sonen Durefelt kan nog bli en kraft att räkna med. Hans röst har personlighet och variation som gör att man lyssnar och någonstans har han hittat en nisch i nischen som känns relevant. Som bäst är Durefelt i lugnare sånger såsom titellåten, “Stay”, “Oh John”, “Björkbacken” och halvrockiga grejer som “Heavy heart”. Saxofonrocken i “Scarecrow” känns däremot bedagad. Jag förstår behovet av en tempoändring ibland, då alltför många lugna spår efter varandra kan bli enformigt, men även rock n roll kräver starkare melodier än så. Och speciellt om rocklåtarna ska platsa bland det övriga materialet. “You better run” är bättre, men blir ändå till något av en bagatell. Kanske ett par rockabilly-influerade dängor hade gjort susen istället? Hearts On Repair är i det stora hela en lyckad debutplatta och talangen finns här, så fortsättningen blir intressant att följa.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …