Pintandwefall – Hong Kong Baby

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gaea / Supersounds Music, betyg: 7]

Fyra finska flickor lirar garagerock med punkiga riff och popiga melodier och visst är det simpelt och naivt, men samtidigt väldigt gulligt, roligt och livskraftigt. Hong Kong, Baby är tjejernas andra album. Det första hette Wow! What Was That, Baby? och kom 2007. Där emellan har man fått ur sig ep:n Hero Sounds som kom förra året, men den är rätt oväsentlig då dess tre spår också finns på denna fullängdare. Om debutalbumet var lika underhållande som Hong Kong, Baby vet jag inte, men det finns anledning att ta reda på det. Låtar som “Bird of the birds”, “Zombie”, “Okto” och “Sarra” ger nämligen mersmak. Pintandwefalls musik kommer inte förändra rockhistorien på något väsentligt vis och har du inte barnet kvar inom dig kommer du säkert att rynka på näsan åt låtarna här, men jag tycker att tjejernas fantasi – såväl textmässigt som musikaliskt – är klart charmerande. Att de med väldigt enkla medel lyckas göra så här bra låtar är också rätt fascinerande och vad är det för fel med att bara ha kul, släppa loss och surfa på ytan? Pintandwefall påminner mig om konstellationer som Toto Coelo och tidiga Bananarama, innan de ballade ur, samtidigt som de lånat lite av CocoRosies knasigheter och kört alltihop genom en kvarn av skräpiga gitarrer. Resultatet är humoristiskt, inte alltid helt lyckat, men väldigt ofta. Framförallt blir man glad och på gott humör av att lyssna till tjejerna. Det kan ju verkligen behövas, det också, ibland.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …