Thursday , June 20 2024

Concrete Society – Diesel And Bones

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Frontside / Universal, betyg: 5]

Gamla singelsläppet “First to blame” blev inte oväntat en hit 2006 och nya singeln “Coma” ingår i spelet Bionic Commando och lär gå samma väg. Bägge spåren ligger på Concrete Societys debutalbum Diesel And Bones som innehåller ytterligare tio låtar, varav fler skulle kunna nå listplaceringar. Punkpop av det här slaget, såsom Bad Religion och Green Day, är inget som tilltalar mig märkbart och jag ser inte riktigt vitsen med den. Men fans till nämnda band lär älska Diesel And Bones, för helt objektivt är det en väldigt välgjord och refrängstark platta gruppen skapat. För mig är det här dock punkens motsvarighet till hårdrockens Bon Jovi och andra AOR-band, så jag får inga större kickar av materialet. Jag vill ha min punkrock hårdare, råare och mindre tillrättalagd, men framförallt mindre popig. Richard och Robert Blom, Andreas Wassberg och Daniel Frostberg har å andra sidan all anledning att vara nöjda med sin skiva. De har på alla vis gjort ett proffsigt jobb och framgångarna lär inte vänta på sig. Att det finns en publik och radiostationer där ute för den här musiken är inget att betvivla. Låtarna är väldigt direkta, sången småhest melodiös och musiken inställsamt sockrad så att en stor massa lätt kan svälja den utan att få sura uppstötningar. Här finns ingen risk för otrevliga överraskningar eller nyskapande händelser, utan allt går på räls, och det gör det hela ospännande för min del, men garanterat tilltalande för andra.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …