Patrick Cleandenim – Orange Moonbeam Floorshow

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Broke Horse / Border, betyg: 6]

Mycket av syntmusiken tycks ha gått i stå på sistone och det är sällan några nya, riktigt innovativa band och artister träder fram. Tyvärr gör inte amerikanske Patrick Cleandenim med sin skiva Orange Moonbeam Floorshow något för att förändra den saken heller. Det här albumet hade lika gärna kunna fötts på 80-talet som 2009 och till stilen låter det rätt europeiskt om det hela, men samtidigt lite tunt och ibland ointressant. Cleandenim är bara 24 år, det här är hans andra platta, han har varit konststuderande på Cooper Union School of Art i New York och i pressreleasen nämns namn som författaren William S. Burroughs, popkonstnären Andy Warhol, samt Lou Reed, Kraftwerk och David Bowie som någon sorts vaga förebilder. Cleandenims egen musik har dock föga att göra med dessa legender och innovatörer. När jag lyssnar till skivan tänker jag snarare på band som Human League och Heaven 17 i deras svagare stunder, samt bortglömda grupper från samma era. Nu betyder inte detta att Orange Moonbeam Floorshow är en dålig skiva. Den har sina starka ögonblick i melodiösa syntpoplåtar som “Telephone song” och några till, men jag hade gärna sett att Cleandenim vågat mycket mer. Det här förblir en småtrevlig, lite kylig och lätt mörk skiva att lyssna till när andan faller på, men man blir knappast golvad av innehållet.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …