Dead Confederate – The Rat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Kartel / Playground, betyg: 6]

Gitarrerna och sången påminner mig om ett deprimerat och svärtat U2 när jag lyssnar på den här singeln, vilket förvånar mig då Dead Confederate beskrivits som ett grungeband och jämförts med Nirvana, Mudhoney och Screaming Trees. Kvintetten upptäcktes dessutom av Gary Gersh som en gång i tiden signade nämnda Nirvana, men också Sonic Youth, till skivbolaget Geffen. Den här singeln består av två olika mixningar av låten The rat: clean radio edit och explicit radio edit. När ni läser det här har säkert Dead Confederates fullängdare Wrecking Ball släppts (preliminärt utgivningsdatum är satt till den 27/1 2010) och The rat, som redan klättrat på amerikanska försäljningslistan, ligger naturligtvis på plattan. Tyvärr har jag inte hört albumet i förväg och singelutgåvan säger inte så mycket mer om bandet än att de verkar intressanta och låter bra. En schysst refräng och tilltalande atmosfär i verserna har amerikanarna från Athens fått till och det ska bli spännande att höra om de håller i fullängdsformatet eller om Dead Confederate bara är ännu en desperat hype. Det visar sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …