Thursday , April 18 2024

My Dying Bride – Bring Me Victory

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Peaceville / Playground, betyg: 8]

Efter framgångarna med 2009:s lyckade fullängdare For Lies I Sire och en stencool spelning mitt på dagen i värsta solskenet på Metaltown i somras, vilar inte mörkermännen – och den kvinnliga basisten Lena Abé – i My Dying Bride på lagrarna. Istället följer de upp albumet med denna ep, innehållande den klaustrofobiska videon “Bring me victory”, en låt som är hämtad från ovan nämnda fullängdare. Dessutom, och desto roligare, plussar de på med en alldeles lysande mörk (om nu mörker kan lysa?) och vacker version av folksången “Scarborough fair” som de flesta av oss känner till och lärt oss älska via Simon & Garfunkels klassiska version. Vidare får vi My Dying Brides version av The Swans låt “Failure” som mörkt, makligt och ödesmättat skrider fram i all sin skönhet, bitterhet och sorg. Inte nog med det. I liveversionen av “Vast choir” growlar Aaron Stainthorpe så det står härliga till och låten innehåller plattans snabbaste renspartier, men samtidigt känns den minst intressant av materialet på den här ep:n. För övrigt: My Dying Bride håller stilen intakt, pålitliga som en fyrhjulsdriven Subaru i fjällen. Bandets blandning av gothrock, doom och en nypa döds i fin symbios gör Bring Me Victory till en välmatad och skön ep som man gärna lyssnar på upprepade gånger.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …