Johannes und der Täufer – M 3:13

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Micael Sandén)

[Ep, Yahya Records, betyg: 5]

Debut-Ep med sex spår från en ny Västeråsduo på nystartade skivbolaget Yahya. Skivan kan delas in i två delar, de tre första låtarna är klart inspirerade av t.ex. Welle Erdball och annan leksakssynt. Men med tämligen dålig produktion och banala låtidéer känns det hela bara tråkigt och fjantigt.
Desto allvarligare och betydligt bättre blir det i de tre avslutande spåren. Här lyser istället tydliga NDW-influenser igenom, vilket gör det hela betydligt mer intressant och originellt. I egensinniga “Hippie”, deras första låt “Tanz mit einem sexy Scwein” och suggestiva “Werd erwachsen” visar de sin kapacitet. Hoppas att de fortsätter på den väg de slagit in på med de 3 avslutande låtarna och lämnar de tre första låtarna och deras sound i för evig glömska.

Texterna är på tyska, vilket enligt dem själv tillför något extra till soundet och stilen, jag kan bara hålla med. Det tyska språket tillsammans med sångarens minst sagt originella sång gör bara det hela mer intressant. En klart godkänd debut!

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …