Tuesday , April 23 2024

The Rasmus – Best Of The Rasmus 2001 – 2009

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Playground, betyg: 6]

Efter femton år som band har det blivit dags för summering. Finlands storsäljare The Rasmus har plockat ihop 17 singelspår, favoritlåtar från diverse album och spetsat samlingen med senaste singelsläppet, duetten “October & april” mellan Lauri Ylönen och Nightwishs Anette Olzon. Andra inslag på skivan är USA-mixen av “Guilty” och en akustisk version av “Open my eyes” som kanske kan locka The Rasmus-fansen som redan har allt – eller åtminstone det mesta med bandet – att köpa ännu en cd. Men främst bör Best Of The Rasmus 2001 – 2009 tillfredsställa de lyssnare som nöjer sig med att skrapa på ytan, såsom samlingsalbum av det här slaget brukar göra. Under sin karriär hittills har gruppen sålt över tre miljoner skivor, turnerat i mer än 60 länder världen över och enligt pressreleasen, blivit Finlands största rockband. Jag vet inte hur det påståendet står sig mot grupper som Hanoi Rocks, Leningrad Cowboys och The 69 Eyes, samt de många framgångsrika metalband grannlandet producerat genom åren, men det spelar mindre roll. Störst har aldrig varit synonymt med bäst i min bok, och The Rasmus är ett trevligt band med ett flertal trevliga låtar på sitt samvete, vilket den här skivan visar, men särskilt spännande tycker jag inte att de är. Det är kompetent, melodiskt, popigt, ibland med hårdrocksriff, ibland med emo-melodier och inte mer engagerande än så. Den välfyllda cd:n funkar dock bra som presentation ifall ni missat The Rasmus tidigare och är sugna på att åtgärda missen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …