Wednesday , June 7 2023

Essence of Mind – Try & fail

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Micael Sandén)

[album, Alfa Matrix, betyg: 4]

Troligtvis är det ingen tillfällighet att de Essence of Mind ganska starkt påminner om sina landsvänner Zeromancer och Apoptygma Berzerks senare alster. De kommer även att spela tillsammans med Zeromancer på deras Europa-turné.

Det här är en snabb electro-rock med stora arrangemang och catchiga refränger. Men för mig är det här ganska intetsägande, en raksträcka i hög hastighet. Grundsoundet är alltför lika över hela skivan och
goda sånginsatser till trots känns det efteråt som jag lyssnat på en enda drygt 45 minuter lång låt.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …