Midnight Scraper – Colored White

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Popmate / Sony Music, betyg: 7]

Ursprungligen kommer Midnight Scraper från Sala där de bildades 2001, men i dagsläget håller bandet till i huvudstaden. Efter ett par singlar albumdebuterade killarna med Fast Side, Slow Side 2007. Det är ingen vågad gissning att Rolling Stones och J. Geils Band har lirats jävligt mycket i lyorna genom åren. Det är i alla fall den typen av rak, skitig och i grunden bluesbaserad rock gruppen framför, likväl som tydligt soulinfluerade låtar a´ la 60-tal. “Soul junkie” där storheter som Otis Redding, James Brown och skivbolaget Stax nämns i texten är kanske det klarast lysande exemplet på det. Dessutom hör låten till cd:ns bästa. Ett par spår – inledande “It´s too late to stop now” och “Ups downs and in-betweens” – är producerade av Amir Chamdin från Infinite Mass. Övriga har Midnight Scraper proddat själva. Frida Öhrn gör dessutom en duett med sångaren Tom Goren i souligt blåsförsedda “Take one last look”. Som ni förstår finns det inget som helst nyskapande över Colored White, men å andra sidan inte heller något inställsamt och blaskigt. Det här är schysst partyrock, försedd med några extra coola låtar som “Do you believe?” och lugna soulballaden “It may all turn black”. Midnight Scraper håller retroflaggan högt på plattan och även om allt inte är kanon här, så nog får jag en energikick av merparten. Placera denna cd tillsammans med Silverhead, Faces, Stones, tidiga Diamond Dogs och Elfs debutalbum, så gör du inte bort dig det minsta.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …