Bad Lieutenant – Never Cry Another Tear

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, V2 / Cooperative / Bonnier Amigo, betyg: 5]

I sin bok 24 Hour Party People utnämnde Factorychefen Tony Wilson Bernard Sumner till Martin Hannetts värdige efterföljare som producent. Därför är det märkligt att så mycket av Barneys musik, framför allt på senare år, har varit lika slätstruken som hans eviga sidbena. Never Cry Another Tear, debutalbumet för supergruppen Bad Lieutenant med Stephen Morris (New Order), Phil Cunningham (Marion, New Order) och Alex James (Blur), rinner förbi som vatten, eller som sand mellan fingrarna. Efteråt frågar man sig vad som egentligen blev kvar. Det är snäll, smakfullt melankolisk mogenindie för den som känner sig lite för gammal för att följa med längre. Frågan är hur många i Bad Lieutenants målgrupp som ens kommer att upptäcka att skivan överhuvudtaget finns.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …