Agent Side Grinder – Irish Recording Tape

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tina Arwidson)

[album, Enfant Terrible, betyg: 8]

På Irish Recording Tape, som släpps samtidigt som experimentprojektet The Transatlantic Tape Project, fortsätter Agent Side Grinder att utforska den postmoderna rock’n’roll-electronica som de behärskar till fulländning. Inledningsspåret “Pulse” tar vid där “Remnants of My Sight” avslutade debuten. Åter beväpnade med manuella bandloopar, analogsyntar och andra ljudbärare av den gamla skolan, gräver de sig allt djupare ner i arvet från Suicide, Cabaret Voltaire, Joy Division och Throbbing Gristle. Där finner Agent Side Grinder en ny utgångspunkt, efter att bandet spolats tillbaka. Och visst finns här samma hypnotiska, postapokalyptiska stämning som på debuten, samma minimalistiska basgångar. Kristoffer Grip hamrar fram vokalerna i “Die to Live” som vore de hans sista hopp. Men i “Life in Advance” till exempel, med sin New Order-doftande melankoli, döljer sig samtidigt ett frö till någonting som sträcker sig utanför det karga, precisa ljudlandskapet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …