The Animal Five – Je ne sais quack

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Så länge skutan kan gå Records, betyg: 6]

Jag fattar inte varför jag inte lyssnar mer på The animal Five än vad jag gör. För varje gång jag drar på deras musik tycker jag att det är skitbra. Ändå är det väldigt sällan som jag plockar fram skivorna.

I somras släppte Malmöbandet singeln “Turning Vorgen” ihop med Kristian Anttila som var en snabb, sprudlande poplåt med glatt humör, energi, stråkar och handklapp. Den finns med även på denna sjulåtars mini-EP.

Bäst tycker jag nog dock att öppningsspåret “Victoria” (som också släppts som singel) är, med sina, tja, femtiotalsvibbar.

Som helhet spelar dock bandet avig popmusik som både skramlar och ibland drar smått åt det orkestrala. Det låter livfullt, annorlunda och oftast väldigt bra.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …