The Untamed – Delicious Death

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown / Sound Pollution, betyg: 8]

Så var det dags för ännu en adrenalinrush från shockabilly- och garagepunkpöbeln The Untamed och jag blev verkligen inte besviken på Delicious Death heller. Det här bandet är som The Cramps danska arvtagare och redan inledningsvis, med “Living dead” och “Annie” visar Marco Burro, Helle Hellcat och The Ghoul var skåpet ska stå. Likaså gör de med den något lugnare “Dolores”, den spöklika rytmfesten i “Body of a stranger” och basen i “Bad day in Bodega Bay” låter som Lemmys. Halloween må vara över för i år, men Delicios Death är soundtracket till pumpafesten där zombiefilmerna visades och de monsterklädda gästerna drack Bloody Marys, dansade i glassplitter och hade påtänt sex på toaletten. Musiken The Untamed bjussar på är skitig, rå, skräpig och alldeles underbar. Den är rock n rollens motsvarighet till George A. Romeros skräckfilm och John Waters tidiga trashfilmer, innan han blev accepterad av Hollywood och för konventionell för sitt eget bästa. Här bankar man skiten ur bastrumman, använder skedar och banjo för att skapa sväng, samtidigt som man sjunger om mord, insekter, spöken, ondskefulla kvinnor, sorger, kyrkogårdar och allmän dekadans. Ni förstår själva: Delicios Death är ingen platta man vill värja sig emot precis. Tvärtom. Trots sexton spår vill man bara ha mer och nu tycker jag att det är på tiden att Heptown samlar ihop sina band och genomför en fet Sverige-turné, för jag vill se dem live.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …